Hva brenner jeg for?

Hei og velkommen til min (anonyme) blogg!

Hvem er jeg og hva brenner jeg for? Jeg er en 19 år gammel jente som har en del tanker om hvordan ting fungerer, hvorfor ting er som de er og hva kan vi gjøre for at ting skal bli bedre. Det er enkelte ting jeg ikke kan diskutere med folk da det rett og slett blir for mye for meg. Jeg blir oppgitt og sint av at folk ikke kan tenke lenger enn nesa si. Penger er alt i denne verdenen vi lever i, og det skal en del til for at folk skal legge pengegriskheten fra seg.

Jeg brenner for...:

  • Dyrs rettigheter! Vi lever i 2017 og behovet for pels rundt kroppene våre er ikke lenger der. Vi har uendelig med stoff og klær som erstatter pelsen vi en gang brukte i steinalderen. Hvorfor lever fortsatt dyr i bur? Hvorfor kan ikke pelsfarmene legges ned? PENGER. De tjener masse penger på det. Om pelsindustrien skulle bli borte er det mange som kommer til å tape penger på det, og mange som kommer til å miste jobbene sine. At folk bruker dette som er argument er for meg vanskelig å ta seriøst. Hvert år kommer tenåringsjenter vandrende med sine nye "flotte" pelsjakker. Canada Goose, Parajumper etc.. Jeg syns det er forferdelig trist, for de skulle bare visst hva som ligger bak. Det verste er at alle VET hvordan jakkene blir laget og hva dyrene må gå gjennom. Dette er noe jeg aldri kommer til å slutte å kjempe for, derfor skal jeg gå i NOHAs fakkeltog mot pels lørdag 21. oktober.

 

  • Rasisme. Det er helt ubegripelig å forstå at "den hvite mann" fortsatt mener de er en overlegen rase. VI ER HELT LIKE. Den eneste forskjellen på en lys og en mørk mann er det ene hudlaget. Det ene forbanna hudlaget som er litt mørkere skal avgjøre hvor mye et menneske er verdt. Det er helt kvalmt. Vi er alle mennesker med like stor rett til frihet og et godt liv. Jeg trodde ikke rasisme var et så stort tema lenger, helt til jeg så kommentarene på Sophie Elise sin nye musikkvideo. Og nå blomstrer nynazismen som aldri før... Jeg trodde vi var forbi det! Kanskje jeg er godtroende og naiv som hadde den tanken, men såpass forventet jeg av menneskeheten! Vår generasjon må lære våre barn at det er ikke forskjell på oss. Det skal heller ikke være nødvendig å fortelle et barn at det ikke er noe forskjell, da de ikke er født med et syn på andre hudfarger som det mennesker gjør nå. Ingen blir født onde, ingen blir født til å hate. Rasisme er noe barn får servert fra foreldrene sine! Foreldre har et enormt ansvar,  og det er ikke alt som skal diskuteres ved middagsbordet. "Mamma sa..." "Pappa sier..". Vi har alle et ansvar ovenfor barna våre og de nye generasjonene. Rasisme er vi nødt til å sette en stopper for, og det starter i hjemmet. 

 

  • Miljø. Det er ikke til å stikke under en stol at kjøttindustriene forurenser kloden vår enormt. Områder i Amazonas like store som fotballbaner blir kuttet vekk hver eneste dag. Hvorfor? Penger penger penger. Ikke bare skader vi de innfødte som lever i skogene, men det er en sakte men sikker død for oss selv. Vi kutter ned trærne som gir oss oksygen. De kutter ned Amazonas sine skoger og trær for at KUER skal få beite, og for at vi senere skal få kjøtt. Kjøttindustrien gjør større skade enn vi tror. Jeg anbefaler å se dokumentaren "Cowspiracy". Det er mange dumme personer, om jeg tør skrive det, som ikke tror på dette og fremdeles mener mennesker trenger kjøtt for å overleve. VI GJØR IKKE DET. Det er helt mulig å få i seg alt av proteiner og vitaminer etc. uten å spise kjøtt. Vi burde kutte ned på kjøttet og ha flere dager i uken som er kjøttfrie, for å prøve å verne miljøet vårt. Vi er for sent ute når det gjelder å redde jorda, men vi kan fortsatt prøve å minimere skadene klimaendringene vil føre med seg. Slukk lyset etter deg, sorter avfallet ditt, bruk mer kollektiv transport, ta fatt sykkelen, spis mindre kjøtt. Det er ikke så vanskelig :) 

Dyr, rasisme og miljø er temaer jeg kunne skrevet om i flere timer. Dette er viktige tema som vi burde snakke og skrive mer om. Av og til føler folk at det blir for mye - tvert i mot! Vi trenger flere som kan snakke for dyrene da de ikke får brukt stemmene sine selv, vi trenger flere som står opp mot rasismen og vi trenger flere miljøbevisste personer! 

 

-B

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

libertatem

libertatem

19, Oslo

Jeg er en 19 år gammel jente som har mange tanker og meninger jeg trenger å få utløp for. Jeg prøver stadig å forstå meg på verden og samfunnet vi lever i, og hvorfor ting er som de er.

Kategorier

Arkiv

hits