Depresjon er populært

Depresjon og angst er noe som har blitt veldig populært de siste årene. Dette innlegget er nok et av mange som tar for seg dette temaet.. 

Jeg vil påstå at veldig mange unge (og voksne) i dag forteller om en periode da de var deprimerte, eller at de går gjennom en sånn periode nå. "Jeg er så deprimert", er det mange som sier. Men vet de egentlig hva depresjon er? Hvordan det virkelig er å ha depresjon? Depresjon er ikke en dårlig dag eller en dårlig uke. Depresjon er noe som er med deg hele tiden og i store deler av livet. Man kan selvfølgelig bli bedre, og kjenne at store deler av en depresjon er borte, men den kommer alltid til å være med deg. Jeg kjenner jeg blir sint av mennesker som sier "åhh, jeg er så deprimert". Folk erklærer seg selv med depresjon som at det skulle være kult, og at det er betegnelsen på en dårlig dag. Nei, stopp. 

Det er ikke noe man skal tulle med, og det er ikke kult. Depresjon er en psykisk lidelse, og det er ikke noe man bare kan si at man har. Det er opp til leger og helsesøstre om du er deprimert eller ikke. Det er tester man må gå gjennom som vil vise om du har en depresjon eller ikke. Det er mange som sliter med depresjon og angst, hvor alt utenfor huset er skummelt og vanskelig. Depresjon er litt som en mørk sky - den kommer og går. Noen ganger regner det, andre dager er det overskyet og noen dager er den borte. Man kan alltids bli bedre, men på en eller annen måte henger den litt igjen - hos noen. 

For mennesker som virkelig sliter med depresjon er det ikke kult å høre om hvordan andre "glorifiserer" det og om hvor "populært" det er. Ingen i verden ønsker å være deprimerte. Hvis du sliter og føler du trenger hjelp; snakk med noen. Ta kontakt med helsesøster/lege eller en venn. For hvis man sliter blir det fort mye å bære på alene. 

 

-B

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

libertatem

libertatem

19, Oslo

Jeg er en 19 år gammel jente som har mange tanker og meninger jeg trenger å få utløp for. Jeg prøver stadig å forstå meg på verden og samfunnet vi lever i, og hvorfor ting er som de er.

Kategorier

Arkiv

hits